ABOUT this project

The New Engineering Building of 9500m2 in site area and and 12133 m2 in project area creates a new focus to the Faculty of Engineering and the Built Environment within the historic Upper Campus of UCT. The elevations appear as tectonic plates in response to the visual texture of Table Mountain. Large openings connect the mountain to a variety of learning and research spaces, including the Faculty garden.

Project Type:

Educational

Project Start:

2011

Project Complete:

2013

Render Placeholder.png

Left.png

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Right.png

NEW ENGINEERING BUILDING

NEB UCT

UCT

CLIENT

Placeholder Image.png

SAOTA

ARCHITECT

Placeholder Image.png

MSINGI

PROJECT MANAGER

Placeholder Image.png

LDM

QUANTITY SURVEYORS

Placeholder Image.png

BARBARA DU TOIT

INTERIOR ARCHITECT

Placeholder Image.png

SUTHERLAND

STRUCTURAL ENGINEER

Placeholder Image.png

MEP ENGINEERS

SOLUTION STATION

Placeholder Image.png

MLH

TOWN PLANNER

Placeholder Image.png

PROJECT

BOARDS.org