U5 LEYDEN HOUSE

RESIDENTIAL LOFT REFURBISHMENT

TEAM ARCHITECTS

ARCHITECT

Placeholder Image.png

MULTI QS

QUANTITY SURVEYOR

Placeholder Image.png

GUSTAV KROEGER

STRUCTURAL ENGINEER

Placeholder Image.png

METRIC CONSTRUCTION

CONTRACTOR

Placeholder Image.png

PROJECT

BOARDS.org

ABOUT this project

The brief for Unit 5 was primarily not to ‘fiddle’ with the generosity of the 400 m² existing space, both in terms of footprint and the floor to ceiling height, but to re-program the space for comfortable living within what is essentially a non-compartmental, singular space. Located on the 1st floor level, light and snippets of view were important considerations as was the carving off of an area that could be dedicated to external living - making a slice of Cape Town city life more tangible than simply through windows on the apartment perimeter.

Project Type:

Project Start:

Project Complete:

Residential

2015

2016

Render Placeholder.png
Render%20Placeholder_edited.jpg