BOSJES

BREEDE VALLEY ESTATE

ABOUT this project

The Bosjes chapel, set within a vineyard in South Africa, is designed by South-African born Coetzee Steyn of London based Steyn Studio. Its serene sculptural form emulates the silhouette of surrounding mountain ranges, paying tribute to the historic Cape Dutch gables dotting the rural landscapes of the Western Cape. Constructed from a slim concrete cast shell, the roof supports itself as each undulation dramatically falls to meet the ground. Where each wave of the roof structure rises to a peak, expanses of glazing adjoined centrally by a crucifix adorn the façade.

Project Type:

Project Start:

Project Complete:

Commercial

2014

2015

Render Placeholder.png

BOSJES

CLIENT

Placeholder Image.png

TV 3 ARCHITECTS

PROJECT ARCHITECT

Placeholder Image.png

STEYN STUDIO

ARCHITECT

Placeholder Image.png

DE LEEUW

QUANTITY SURVEYOR

Placeholder Image.png

TPS

TOWN PLANNERS

Placeholder Image.png

HENRY FAGAN & PTNRS.

CIVIL & STRUCTURAL ENGINEER

Placeholder Image.png

ELECTRICAL & MECHANICAL CONSULTANTS

SOLUTION STATION

Placeholder Image.png

RIDING & WATT

LAND SURVEYORS

Placeholder Image.png

CNDV

LANDSCAPE ARCHITECTS

Placeholder Image.png

WESBRON

HEALTH & SAFETY CONSULTANT

Placeholder Image.png

LIAM MOONEY STUDIO

INTERIOR DESIGNER

Placeholder Image.png

LONGWORTH & FAUL

CONTRACTOR

Placeholder Image.png

PROJECT

BOARDS.org